background

Paddling to Alaska (2015) de Raimon Puig

 

Em dic Rai Puig. Tinc 28 anys i vaig néixer a Tarragona. Sóc guia de caiac de mar. Aquest estiu he viscut una aventura meravellosa, una travessia en caiac per les costes occidentals d'Amèrica del Nord, en concret, des de la ciutat de Vancouver (Canadà) fins al Parc Natural de Glacier Bay, al nord de la ciutat de Juneau (Alaska).

Durant l’expedició he vist tantes balenes, centenars, que ja ni em parava a admirar-les. Un matí, una balena que feia uns 17 metres de llarg em va passar per sota. No em vaig posar nerviós, són inofensives si tu no els fas res.

He fet el viatge completament sol. Cada deu dies o quinze dies em trobava un poble, majoritàriament de pescadors. La gent era molt hospitalària: més d’una vegada em van convidar a sopar i dormir a casa seva.

En total han estat 95 jornades de camí en solitari (més de 2.000 km palejats) sense assistències i vivint tot tipus de situacions a través de l’anomenat Inside Passage, un conjunt de canals i fiords entre illes i muntanyes precipitant-se sobre el mar, amb tots els ingredients d’una gran aventura: territoris totalment verges i inaccessibles per terra, espectacular vida salvatge tant terrestre com marina i la natura com a constant repte psicològic (pluja, vent, corrents i marees).

veure tràiler a Youtube
Page 6 of 6